Alternativer for billig overnatting

Mange velger bort å reise rundt i Norge for å oppleve mer av sitt eget hjemland da det ofte kan være dyrt å overnatte når man er ute på reise.

De fleste kjenner ikke så godt til andre alternativer enn hoteller hvis man ikke har bekjente man kan overnatte hos i byen man skal besøke, men det finnes flere billigere alternativer enn hoteller i de fleste norske byer.

Hoteller gir all den komforten man kunne ønske, men de koster også en del i betaling per natt, så hvis man skal benytte seg av hotell når man reiser, så bør man sette av en del kroner for hver tur.

De som er villige til å bo litt mer som man er vant til hjemme kan finne flere alternativer som er vesentlig billigere enn et hotell. Forskjellige byer har også forskjellige alternativer, men noen alternativer vil finnes i de fleste større byer. Hostel er et alternativ som vil være mulig å finne i mange større byer rundt omkring i verden.

Disse er beregnet for dem som kunne tenke seg å reise og bo billig slik at de kan oppleve så mye som mulig og besøke mange steder rundt omkring i verden uten at dette koster ekstremt mye.

Man har også i Norge alternativer som er beregnet for at militærpersonell skal kunne bo rimelig. Disse stedene er kun tilgjengelige for deg som tjenestegjør i militæret. I tillegg til dette vil man også flere steder i Norge finne Vandrehjem som også er billig overnatting man kan benytte seg av. Backpackere i Norge benytter seg ofte av Hostel eller av Vandrehjem, men disse er også tilgjengelige og tilpasset andre som ønsker å benytte seg av muligheten.

Hvordan kan man finne billig overnatting

Man kan med andre ord finne billig overnatting i Bergen på mange måter. Selv med hoteller finnes det flere prisklasser. Hvis man bor et stykke utenfor sentrumsgryta, så vil man ofte kunne finne billigere hoteller enn de man finner midt i sentrum.

Man vil også kunne finne billige hoteller i sentrum hvis man velger mindre populære nabolag eller billigalternativene til de forskjellige hotellkjedene. Sikreste måten å finne billigere alternativer for overnatting enn hotellene, er ved å benytte hosteller eller Vandrehjem. Hvis du er i Forsvaret, så har du også mulighet for å benytte deg av Perminalen. Dette er rimelig overnattingsalternativ for militært personell.

Hostel

Mange antar at hosteller kun er for Backpackere som vil dele rom med andre og at de er plassert på upraktiske steder i byen, men sannheten er at hosteller også har alternativer for deg som ønsker eget rom, enten med eget bad eller ved å dele bad med andre rom.

Du kan derfor få helt grei standard som koster vesentlig mindre enn om du bor på et hotell, og ved å velge å dele bad eller rom, så kan du bo enda rimeligere.

Vandrehjem og overnatting for militære

Vandrehjem er alternativer som tilsvarer hosteller, men tilbudet er litt annerledes og disse kan befinne seg et stykke utenfor sentrum. Mange vandrehjem har kun alternativer hvor du deler rom eller ved at du deler bad med andre.

Da disse ofte er lokalisert utenfor sentrum, så må man regne med utgifter til transport i tillegg. Overnatting for militære finnes i en del byer i Norge for at militærpersonell som ikke har spesielt godt betalt skal kunne finne passende overnatting når de befinner seg i byer som Oslo eller Tromsø.

Automatiserte hoteller

I dag er det også dukket opp en annen type hoteller hvor man baserer seg på så få ansatte som mulig. En del ting er automatisert på disse stedene, og du må bestille dem på nett før du møter på hotellet.

Standarden er tilsvarende vanlige hoteller, men rengjøring kan være noe sjeldnere hvis du overnatter flere netter, og du har ikke tilgang på de samme tjenestene som du vil ha på et vanlig hotell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *