Estetisk plastkirurgi er nå for mannen i gata

I dagens moderne landskap er nok de aller fleste klare over de enorme fremskrittene som er gjort innenfor plastisk kirurgi. Plastisk kirurgi startet ut som et rent skjønnhetstilbud, mens det i dag er noe som de aller fleste har råd til å gjennomføre, og det er ikke lenger en tjeneste som bare strekker seg til kvinners bryster.

Estetisk plastkirurgi

Mange har sterke meninger om det å endre eget utseendet, men vi ser stadig at dette er meninger som primært tilhører fortiden. Mange av oss hater forandringer, andre ønsker dem velkomne med åpne armer.

Det stemmer nok at det originale formålet til kirurgene i USA som først utviklet en metode for å gjøre kvinners bryster større, først og fremst hadde egne fortjenester i tankene, men det stemmer også at plastisk kirurgi har utviklet seg til å handle om mye mer enn bryster.

Dette er en artikkel som håper å sette lys på plastisk kirurgi og den enorme utvikling dette feltet har hatt siden tidlig 60-tall. Plastisk kirurgi er fremdeles en bransje mange ikke tar seriøst, men med dagens tilbud bør plastisk kirurgi kunne appellere til flere hva noen gang har vært tilfellet før.

Plastisk kirurgi opp gjennom tidene

Som nevnt tidligere i denne artikkelen, så oppsto plastisk kirurgi i USA på 60-tallet. Det eksakte stedet var California og det eksakte året skal ha vært 1961, men det første silikon implantatet ble ikke produsert før to år senere, i 1963. Det var to kirurger som sto for denne oppfinnelsen og den første ideen var kvinners bryster.

Estetisk plastkirurgi på sørlandet

Ønsket om å ha større bryster er noe de aller fleste av oss kan forstå. Vi ønsker alle å se litt annerledes ut enn hva er tilfellet, men disse tankene og ideene har vært tungt stigmatisert, primært fordi endring av utseendet ikke har vært mulig og når det først ble det, så var det bare snakk om kvinners bryster.

Dette festet et solid negativt fortegn foran plastisk kirurgi, i hvert fall blant menn. Plastisk kirurgi ble stemplet som noe menn ikke kunne holde på med for menn skulle ikke være opptatt av eget utseendet.

For en mann å være opptatt av eget utseendet ble tidligere sett på som negativt, nærmest skremmende.

Det finnes fremdeles de i dag med denne mentaliteten, men heldigvis så er mange slike holdninger i ferd med å dø ut. I dag kan det aller minste endres på, enten du er mann eller kvinne. Du kan få hakeløft, rumpeløft, implantater, fikset nesen og mye mer til.

Hvordan er plastisk kirurgi bedre i dag enn det var før?

Ting har endret seg, det er det ingen tvil om. Hovedårsaken til at plastisk kirurgi ligger milevis foran hva feltet gjorde bare for 20 år siden, er etterspørselen. Plastisk kirurgi er mer populært i dag enn det noen sinne har vært, helt siden 1961.

Estetisk plastkirurgi i Norge

Den primære grunnen til at etterspørselen etter plastisk kirurgi har blitt bedre, er at det mer og mer tas som et seriøst felt, noe som leder til bedre kunnskap.

Med bedre kunnskap følger bedre metoder for operasjoner og bedre forståelse av det feltet man operer innenfor. I dag er alt fra utstyr til metoder så bra som det kan få blitt.

Og faktum er at ettersom vi mennesker får mindre ting å frykte rent helsemessig (de fleste av oss lever i dag gjerne til vi er 80 eller 90 og dette tallet kommer mest sannsynlig til å stige) så har vi mer tid til å dirigere vår misnøye andre steder.

For det er ikke til å komme unna at vi mennesker er pessimister. Vi er aldri fornøyde og vi vil alltid endre på noe. Denne misnøyen endte med at vi nå lever til vi er nesten 100, hvorfor kan ikke misnøyen med eget utseendet, jakten på det å være fornøyd med seg selv, lede til en sivilisasjon hvor folk liker hva de ser når de står foran speilet?

Er estetisk plastkirurgi dyrt?

Tidligere så var pris et motargument mot nettopp dette. Man kunne ikke gjennomføre plastiske inngrep verden over fordi det ville koste for mye. Dette var ikke et produkt for mannen eller kvinnen i gata. Dette var for Pamela Andersson og de andre glamour modellene i Hollywood.

Igjen så ser vi at verden har endret seg. Vi ser i større og større grad at ønske om en bra kropp er noe de aller fleste har, uansett kjønn, uansett alder og uansett bakgrunn. For mange av oss så holder det med fysisk aktivitet og en god diett, men dette gjelder ikke alle.

Estetisk plastkirurgi pris

Det finnes utallige årsaker til å ta plastisk kirurgi og disse trenger ikke alltid å være motivert av et ønske om å se bedre, til tider er det et ønske om å fikse noe ved din kropp som er unormalt eller ikke helt slik som det skal. Utviklingen av plastisk kirurgi har gitt muligheten til å erstatte noe på kroppen som mangler eller har vært utsatt for en ulykke.

Men den mest vanlige årsaken er nok at man ikke er fornøyd med måten man ser ut på og at man vil benytte seg av muligheten til å korrigere dette. Nå kan man for en billige penge få økt BH-størrelse eller rettet opp en skjev nese og det er en utvikling vi mennesker bør være stolte av.

Er estetisk plastkirurgi noe jeg bør vurdere?

Dette er et spørsmål som ingen kan svare for deg, men vi kan hjelpe deg litt på vei. Det aller viktigste er å tenke på om dette er noe du virkelig selv ønsker. Dersom du er sikker på at plastisk kirurgi er noe du gjør for deg selv, så finnes det bedre muligheter i dag enn noen gang tidligere.

Estetisk plastkirurgi vurdering

Et raskt internett søk er alt du trenger å gjøre for å finne de beste priser hos de beste leger så nære ditt bosted som overhodet mulig. Det kan hende de på bygde Norge må ut på en liten kjøretur, men de aller fleste byer i Norge har nå flere tilbud når det kommer til plastisk kirurgi.

Vi anbefaler at du bruker god tid på å finne ut nøyaktig hva du vil ha endret og hvor du vil ha endret det. Det er ikke en dårlig ide å ha en samtale med en kirurg for å finne ut om plastisk kirurgi er for deg før du bestemmer deg.

Dersom valget faller på ja, så kan vi forsikre deg om at du aldri har vært i bedre hender. Dagens kirurger er utrolig godt kvalifiserte og har som regel lang fartstid innen feltet. Plastisk kirurgi er noe helt annet enn det var for bare noen år siden. Om du ikke tror meg, så er det bare til å etterforske selv.

Kilde: https://www.spsh.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *