Liste med smålån

Det finnes en lang liste over smålån til alle forbrukere i ulike formater. Smålån er geniale på den måten av du kan bevilge deg selv en mellomstor ting, uten at du trenger å ha spart opp store summer for å få det oppfylt.

Liste over smålån

Smålån er i den kategorien av lån som ikke har en veldig høy kredittgrense, men samtidig heller ikke så lang løpetid. Det vil si at selve totalsummen ikke blir veldig høy, men husk at månedsbeløpet fort kan bli tøft å håndtere.

For smålån skal ofte betales fort tilbake, som for eksempel ett eller to år. Dermed øker den månedlige summen du skal betale. Dette håndterer du greit dersom du på forhånd har tatt en risikovurdering på egen initiativ. Sett opp hele regnestykket.

Sett opp alle inntekter, for eksempel fra arbeid, leieinntekter, bidrag og andre inntekter. Sett så opp de månedlige utgiftene du har, eller et gjennomsnitt av de regninger du ikke har hver måned. Da finner du raskt ut hvor mye smålånet kan koste deg uten av det blir et problem for deg.

Husk alltid på at det vil komme til et etableringsgebyr, noe som fører til at det vil ta lang tid før lånet faller i skyldig beløp. Derfor kan det være lurt å betale en del av lånet rett inn på smålånet du skal betale på noen år fremover. Og husk at du alltid kan betale inn mer enn det som kreves i månedlig beløp.

Livets første smålån

Et smålån er en stor ting i seg selv. Du oppnår noe nytt i livet, nemlig å lage en betalingsplan og frigjøre mange penger til et formål du har satt deg på forhånd. Du har dermed fått en god oversikt over dine inntekter og dine utgifter, og blir derfor mer bevisst på din økonomiske situasjon. Du tar et valg om å belåne et forbruk.

Du har drift til å skape noe, for deg selv eller dine nærmeste. Du har en plan. Og du skal gjennomføre den. Dette er med på å gjøre deg til et helt menneske.

Smålån holdes smått

Det er alltid greit å ta opp ett smålån nå, men la ikke fristelsen ta overhånd, slik at du mister kontrollen og oversikten. Et eller to smålån er greit, men da bør man passe på. Betal inn på lånene, og hold den totale innbetalingen lik eller øk den om mulig.

Da vil man alltid minske lånesummen og i verste fall kan man etter en stund bare overføre hele gjelden over på det ene lånet og så kvitte seg med det andre. Dette er spesielt enkelt når man har et kredittkort. Med det må man alltid betale ned en minstesum i forhold til den totale gjelden, slik at man også kan betale inn hele lånet på en gang, for så å bruke av det igjen senere.

Slik kan man sjonglere litt med smålån. Men husk alltid å ha kontrollen. Ikke la smålånene ha kontrollen over deg. Det eneste du risikerer er at livet ditt må stå på vent, mens du sliter deg gjennom gjeldskrisa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *