Er tannbleking hjemme blitt vanlig?

Det blir mer og mer vanlig å bleke tennene, og de finnes flere måter å gjøre det på. Ingen har et naturlig kritthvitt smil, men i dag er det det vi ser på som ideelt.

Er tannbleking hjemme blitt vanlig

Et fint og hvitt smil er noe de fleste av oss øsnker å oppnå. Ved bruk av tannbleking kan du enkelt og raskt få det fine hvite smilet alle ønsker seg. Tannbleking blir brukt dersom du ikke er fornøyd med din nåværende nyanse på tennene dine, og tannbleking er en prosess som gir både hvitere og lysere tenner.

Hvordan fungerer tannbleking?

Tannbleking er en prosess som gjør tennenes farge både lysere og hvitere ved en oksidasjonsprosess.

Hvordan fungerer tannbleking

Behandlingen bleker flekker og misfarging på og i emaljen, slik at tennene blir hvitere. Den aktive ingrediensen i tannblekingsgelen er karbamidperoksid.

Karbamidperoksid brytes ned til hydrogrenperoksid, som igjen brytes ned til oksygen. Oksygenet reagrer deretter med de organiske misfargingene og bleker dem lysere. Blekningsprosessen gjør at tennene kommer til sin naturlige hvite farge, og de kan også bli enda hvitere enn det.

Ulike metoder for å få hvite tenner

Det finnes flere ulike metoder for å få hvitere tenner:

ulike metoder for å få hvitere tenner

Hjemmebleking hos tannlege

Hjemmeblekingen går ut på at du selv bleker tennene hjemme ved hjelp at tannskinner og blekingsgel med peroksid. Tannlegen lager to skinner som er nøyaktig tilpasset dine tenner. Deretter blir blekingsgelen lagt inn tannskinnene, og du har de på enten om natten eller dagen. Full behandling tar omtrent 2-3 uker.

Laserbehandling hos tannlege

Lasertannbleking er en behandling som foregår på en klinikk. Behandlingen involverer en laserlyskilde og lysaktivert blekningsgel som bleker tennene.

Normalt sett tar prosedyren omtrent 1-2 timer, og gir umiddelbart resultat. Mange tannleger anbefaler å starte med lasertannbleking, og deretter følge opp behandlingen med profesjonell hjemmebleking som du f.eks kan få kjøp på https://ishop.no/tannbleking/.

Tannbleking hjemme

Tannbleking hjemme

Man kan også bestille tannbleking fra nett og rett hjem til seg. Fordelene med dette er at man kan gjøre det når og hvor som helst, ettersom hva som passer deg best.

I tillegg er det som oftest en del rimligere enn å gjøre det på klinikk, samt at det er enklere å gjenta behandlingen om ønskelig. I pakken du mottar vil det følge med bruksanvisning som nøye forteller deg hvordan du skal utføre behandlingen, og få best mulig resultat.

Forkant av behandling

Før du begynner behandlingen og blekingen av tennene dine, er det viktig å passe på at du ikke har noen form for munnsykdom i munn eller tannkjøtt.

behandlingen og blekingen av tennene

Det er også veldig viktig at eventuelle infeksjoner behandles før man setter i gang med prosessen. I tillegg anbefales det å holde seg unna ekstra sterkt farget mat, drikke og tobakk i dagene før behandlingen.

Misfarging

Det er ofte flere grunner til at tennene blir misfargede eller flekkete. De vanligste årsakene er tobakk og hvordan mat og drikke du inntar. Spesielt rødvin, kaffe, te og cola bidrar ekstra til misfargede tenner. Tennene våre blir også gulere med alderen, dette er også den vanligste årsaken. Grunnen til dette er på grunn av emaljen.

tennene blir misfargede eller flekkete

Emaljen blir tynnere etter hver som vi blir eldre, og det mer gulaktige dentinet som er under emaljen skinner dermed mer gjennom. Tannbleking vil virke ved at det påvirker emaljen slik at dentinet under ikke blir like synlig.

Effekten av tannbleking hjemme

For de fleste vil tannbehandlingen vare i opptil flere år. Det er viktig å huske på at resultatet er individelt, og det avhenger sterkt av tennenes grad av misfarging. Dette gjelder også når det gjelder hvor lenge tennene holder seg hvite.

Effekten av tannbleking hjemme

Noen må gjenta behandlingen flere ganger, før de oppnår ønsket resultat. Det er viktig å være oppmerksom på at kroner og fyllinger av plast eller porselen, ikke vil blekes noe særlig under behandlingen

Så dersom du for eksempel har en falsk hjørnetann, vil denne skille seg noe ut etter behandlingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *